Lihtne keeksitaigen, mis kaaslaste porgandi ja röstitud seemnetega saab veel rikkalikuma maitse. Kõige paremini maitseb see keeks just ahusoojana koos killukse võiga, milline nauding.
Vaja läheb:
3 muna
1,5 dl suhkrut
150 g sulatatud ja jahutatud võid
3 dl nisujahu
1 suurem porgand
150 g seemnesegu (Kommi asemel), röstitud
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
Vahusta toasoojad munad koos suhkruga heledaks vahuks. Sega kausis omavahal nisujahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Lisa munavahu hulka, samuti sulatatud ja jahutatud või. Sega. Riivi porgand peene riiviga, sega taigna hulka riivitud porgand ning eelnevalt pannil röstitud seemned. Aseta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ja küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni keeks on pealt kuldkollane ja seest küps.
Serveeri soojalt näiteks võiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar