reede, 19. juuli 2013

Ahjus küpsetatud keefiripannkoogid


Pannkoogid maitsevad paljudele ja mis saaks olla parem kui metsadest või koduaedadest korjatud värskete marjadega süüa pannkooke ja kõrvale juua head külma piima. Et mitte suvel tulise pliidi juures seista, otsutasin, et kasutan muffinipanni. Lihtsalt kallad taigna panni õõnsustesse ja paned ahju küpsema. Lihtne ja kiire!

Vaja läheb:
2 muna
3 dl keefiri
2 dl nisujahu
50 g sulatatud võid pluss vormide määrimiseks
3 spl suhkrut
1 spl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
Serveerimiseks värskeid marju või nendest valmistatud toormoosi

Klopi munad lahti, lisa keefir, suhkur ja sool. Seejärel sega hulka nisujahu, mis on segatud küpsetuspulbriga. Kalla hulka eelnevalt sulatatud ja jahutatud või.
Määri pintsli abiga sulatatud või muffinipanni õõnsustesse ja täida need poolenisti taignaga. Aseta koogikesed eelsoojendatud 200 kraadisesse ahju ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni koogikesed on pealt kuldsed ja sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Serveeri pannkooke koos marjade ja toormoosiga.
Sellest kogusest saab 12 ahjus küpsetatud pannkooki.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar