Võtsin osa ühest retseptivõistlusest ja õnn naeratas mullegi, sain auhinnaks terve seeria Vilma küpsetuspulbreid Kalevilt. Mõtlesin, et proovin vahvlipulbrist vahvlite asemel hoopis kooki küpsetada. Päris hea tuli, selline purukoogitaoline. Mina kasutasin täidises banaane, aga kuna rabarberite hooaeg on juba täies hoos, siis võib hoopis neid lisada. Mina pole veel kahjuks rabarberiteni jõudnud.
Vaja läheb:
1 pakk Mesikäpa vahvlipulbrit
200 g võid
Täidiseks:
500 g kohupiima
190 g keedetud kondenspiima (Jaani)
100 ml rõõska koort 10 %
2 muna
2 spl suhkrut
Vahele:
2 viilutatud banaani
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Täidise jaoks mikserda kõik ained omavahel kokku.
Vooderda koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga (mina kasutasin 20 cm läbimõõduga koogivormi, sobib ka 24 ja 26 cm läbimõõduga, kuid siis on koogi küpsetusaeg lühem).
Raputa koogivormi põhja vahvlipulbrit (umbes veerand kogusest), seejärel lisa peale võitükikesi (ka umbes veerand kogusest). Kalla peale veerand kogusest täidist, seejärel jälle vahvlipulber, või, täidis, viilutatud banaanid, vahvlipulber ja võitükikesed. Aseta kook ahju, küpseta umbes 25-45 minutit, olenevalt siis koogivormi suurusest. Kook on valmis, kui ta on pealt ilus kuldne. Lase koogil enne serveerimist jahtuda.
Tere!
VastaKustutaRetseptis on kirjas, et täidises tuleb kasutada 10% rõõska koort. Kas tegemist on kohvikoorega (10%) või rõõsa koorega.
Tere!
VastaKustutaRõõsk koor 10 % on kohvikoor, rõõsk koor 35 % on vahukoor. Võite kasutada koogi valmistamisel kohvikoort kui ka vahukoort, olenevalt sellest kui rammusat kooki soovite.