reede, 16. märts 2012

Odrajahuvaht


Avastasin, et odrajahuvaht maitseb päris hästi. Kui aus olla, siis maitseb ehk rohkemgi kui näiteks mannavaht. Samuti on see magustoit tervislik ja valmib ilma suurema pingutuseta.

Vaja läheb:
5 dl vett
1 dl hapukat mahla (kõige parem on kodune hapukas mahl)
50 g suhkrut
2 dl odrajahu

Vesi ja mahl tuleb keema ajada, lisada suhkur. Odrajahu segada vähese veega lahti ning segada see vee-mahlasegule. Pidevat segades lasta puder keema ja eemaldada tulelt. Kui puder jäi väga klimpe täis, siis soovitan seda läbi sõela suruda. Puder tuleb maha jahutada ja siis vahustada seda kenaks kohevaks vahuks. Serveeri odrajahuvahtu koos külma piimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar