Sügavkülmas leidub veel küllaga talveks varutud marju ja isegi rabarbereid. Need rabarberid tuleb enne uut lähenevat hooaega ära tarvitada. Selleks sobib see koogiretsept ideaalselt. Mõnus kohupiimatäidis, hapukad rabarberid ja beseekate teevad sellest koogist meeldiva kaaslase kohvi kõrvale.
Põhi:
100 g võid
2 spl suhkrut
1 munakollane
2 dl jahu
Rabarberitäidis:
200 g rababerid (värskete puhul kasutada ka veidikene vett)
4 spl suhkrut
Kohupiimatäidis:
100 g kohupiima
100 g hapukoort
3 spl suhkrut
1 munakollane
Kate:
2 munavalget
4 spl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa munakollane. Sõelu nisujahu võivahu hulka ja sega läbi. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (20 cm läbimõõduga) põhja. Suru ääred veidi ülespoole. Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Kui täidises kasutada külmutatud rabarberid, siis eelnevalt sulatada need. Viilutatud rabarberid panna koos suhkruga potti, ning keeta kuni rabarberist on tekkinud püree. Pane saadud püree sõelale, et nõrguks üleliigne vedelik (külmutatud rabarberite puhul).
Kohupiimatäidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, suhkur ning munakollane ühtlaseks massiks.
Vala rabarberisegu eelküpsetatud tainapõhjale ning siis kata rabarberid kohupiimaseguga. Küpseta kooki ahjus 10 minutit.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks lisa vähehaaval vahustamist jätkates suhkur. Tõsta segu kohupiima peale, tee noaga vahustatud munavalgemassist tipukesed, siis jääb pealmine kiht huvitavam. Küpseta kooki veel ahjus umbes 5-10 minutit, kuni besee muutub kuldseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar