kolmapäev, 4. aprill 2012

Karamelline šokolaadimaius



Tegemist on väga magusa maiusega, mis peaks meeltmööda olema kõikidele maiasmokkadele. Kergelt meenutab see Snickersi šokolaadi, eriti siis, kui karamelltäidisesse paar pähklikest poetada.

Vaja läheb:
100 g küpsiseid ( Selga, Kalev)
50 g võid

Karamelltäidis:
300 g suhkruga kondenspiima
60 g võid
50 g suhkrut

Kate: 100 g tumedat šokolaadi

Purusta küpsised, sulata või. Sega omavahel küpsisepuru ja sulatatud või. Vooderda küpsetuspaberiga väiksem kandiline vorm (ise kasutasn kandilist keeksivormi). Suru küpsisesegu vormi põhja ning küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Sulata potis madalal kuumusel või, suhkur ja kondenspiim. Sega pidevalt ja hoolikalt, seejärel aja keema, keeda umbes 5 minutit või seni kuni segu muutub karamelliks. Määri karamelltäidis eelnevalt küpsetatud küpsisepõhjale.
Sulata šokolaad kuumaveevannis. Vala šokolaad jahtunud karamellkihile ja lase 30 minutit jahedas seista. Lõika maius ruutudeks ja asu seda nautima.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar