See retsept on kindlasti meelepärane kõikidele toorjuustukoogi sõpradele. Üldiselt on juustukooke lihtne teha, kuid ooteaeg seevastu on pikk. Tavaliselt tuleb toorjuustukookide hõrk maitse alles siis välja, kui nad on üleöö külmas seisnud. Antud toorjuustukooki võib serveerida lihtsalt värskete maasikatega või teha nendest toormoosi, nii kuidas koogi valmistajale kõige enam meeldib.
Vaja läheb:
150 g kaerahelbeküpsiseid
60 g sulatatud võid
400 g toorjuustu
400 g kohupiimapastat
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
kuhjaga maasikaid
Purusta kaerahelbeküpsised ja sega kokku sulatatud võiga. Suru saadud mass 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Mikserda toorjuust, kohupiimapasta ja munad omavahel ühtlaseks massiks. Kõige lõpus sega hulka suhkur ja värskelt pressitud sidrunimahl. Vala saadud segu vormi. Kata vorm pealt fooliumiga ja küpseta kooki 180 kraadises ahjus 60-80 minutit. Seejärel lülita ahi välja ja lase koogil maha jahtuda. Aseta kook külmkappi, lase seista üleöö ja siis võib juba kooki serveerima asuda koos maasikatega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar