esmaspäev, 13. august 2012

Odrajahust valmistatud šokolaadikook

Odrajahust saab ka edukalt kooki küpsetada, proovitud ja maitstud. Odrajahu annab mõnusa krõbeda tekstuuri, kellele meeldib kellele mitte. Minule igatahes sümpatiseeris see lihtne kook vägagi. Idee aga leidsin siit unustuste hõlma vajunud huvitavast  blogist. Retseptis tegin ka väikesed muudatused, näiteks suhkru jätsin üldse välja, šokolaad juba ise andis magusust ja kuivatatud jõhvikad lisasid koogile minu arust huvitavat maitset juurde.

Vaja läheb:
200 g võid
150 g tumedat šokolaadi
2 dl odrajahu
3 muna
100 g kuivatatud jõhvikaid

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sulata potis või, lisa hakitud šokolaad. Sega madalal kuumusel kuni šokolaad on sulanud ja koos võiga hästi segunenud. Lase jahtuda.
Vahusta munad, vispelda hulka jahtunud šokolaadi-võisegu. Sega hulka ka odrajahu ja kuivatatud jõhvikad. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, sobib 24 cm läbimõõduga vorm. Lase koogil ahjus 20-30 minutit küpseda. Kooki võib kohe serveerida või oodata kuni see maha jahtub. Mulle isiklikult meeldis see kook soojana rohkem koos külma vaniljejäätisega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar