pühapäev, 29. juuni 2014

Suvine maasikatort


Ilmad on küll sellised, et suvest pole juttugi, ainult vihma kallab. Kuid loodame, et asi paraneb. Turult saab juba osta Eesti maasikaid ja nendest valmis ülilihtne maasikatort. Täiesti suvekohane, kiiresti valmiv ja mõnusalt maasikane.

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid

Täidis:
400 ml rõõska koort 35 %
1 pakike vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
200 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
100 g beseeküpsiseid
2 spl suhkrut

Äärtele ja kaunistuseks  läheb umbes 600 g maasikaid

Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Põhja jaoks purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks, mis suru koogivormi põhja.
Täidise jaoks vahusta vahukoor koos suhkruga. Lisa hulka kohupiimapasta, 1 pakike vaniljekastmepulbrit ja pudista hulka ka beseeküpsised.
Eemalda maasikatelt tupsud ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Lao maasikaviilud koogivormi äärtesse, neid kulub umbes 150 g. Kalla täidis vormi  ja silu pealt pind ühtlaseks. Seejärel kaunista tort pealt ülejäänud maasikaviiludega. Eemalda ettevaatlikult tordilt koogivormi ümbris, nii et maasikad jäävad servadesse püsima. Soovitan torti kohe serveerida, kuna siis on beseepuru tordi sees veel mõnusalt krõbe.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar