pühapäev, 23. oktoober 2011

Kartuli röst


Kui tavalised keedukartulid on ära tüüdanud ja tahaks vahelduseks natukene teistmoodi kartuleid süüa, siis see retsept sobib väga hästi. Nende kartulitega läheb kauem aega, kuna nad vajavad praadimist, aga kui on aega ja viitsimist, siis miks mitte tavapäraste kartulite asemel mõne liharoa juurde pakkuda just neid kartulipätsikesi.

Vaja läheb: u kg kartuleid (vastavalt sööjate arvule)
soola ja pipart
hakitud maitserohelist(peterselli, murulauku)
võid või mingit muud rasvainet praadimiseks

Pane kartulid keema keevasse soolaga maitsetatud vette ja lase kartulitel u 10 minutit keeda. Jäta kurnatud kartulid jahutuma ja riivi jämeda riiviga kartulid kaussi. Maitsesta soola, pipraga ning haki juurde maitserohelist. Kuumuta praepannil või või mingi muu rasvaine. Kui pann on tuline, pane pannile üksteisest eemale suured riivitud kartuli kuhjad ja suru need pannilabidaga lamedaks. Prae segu keskmisel tulel u 10 minutit, kuni alumine külg on krõbe ja kuldpruun. Keera ettevaatlikult teistpidi kartulisegu ja küpseta kuni teine külg on samuti kuldpruun. (Soovitan kasutada panni, mis kindlasti ei võta toiduaineid kinni)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar