laupäev, 22. oktoober 2011

Munakreemikook


Hõrgutav kook, mis söömisel meenutab veidi crème brûléed. Koogi tegemine on iseenesest lihtsamast lihtsam. Selleks, et kook hästi välja tuleks peab koogil lastma ahjus aeglaselt valmida mõõdukal kuumusel. Et kook maitseks eriti hästi, tuleb teda serveerida soojalt, aga mitte kuumalt ja päris külmalt ka mitte. Tuleb leida see kuldne kesktee.
Retsepti allikaks "Kokakunsti käsiraamat".

Koogi valmistamiseks läheb vaja:
150 g muretainast
3 muna
2 munakollast
1,5 dl suhkrut
3 dl vahukoort
1,5 dl piima
peale raputamiseks värskelt riivitud muskaatpähklit

Aseta muretaigen 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele. Pintselda üle munavalgega ja eelküpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Munakreemi valmistamiseks pane munad, munakollased ja suhkur kaussi ja sega vispliga ühtlaseks. Kuumuta  potis koor ja piim keemiseni (ära lase keema tõusta!). Vala koore-piimasegu munadele, samal ajal segu hästi kloppides. Kurna läbi sõela kannu.
Vala eelküpsetatud koogipõhjale magusa munakreemi segu ja puista peale värskelt riivitud muskaatpähklit.
Pane kook ettevaatlikult 150 kraadisesse eelkuumutatud ahju ja küpseta umbes 30 minutit, kuni kreem on äärtest tardunud ja keskelt pisut vetruv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar