teisipäev, 8. mai 2012

Banaanimuffinid

Banaanid sobivad väga hästi muffinitesse, kuna need muudavad muffinid mõnusalt mahlaseks ja tänu sellele püsivad nad ka kauem maitsvamad. Veel šokolaadiglasuuri peale ja lähebki väikeseks patustamiseks.

Vaja läheb:
3 küpset banaani
2 muna
4 dl nisujahu
1,5 dl suhkrut
1 dl toiduõli
100 g metspähkleid
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g piimašokolaadi


Purusta kahvliga banaanid, lisa banaanide hulka toiduõli, suhkur ja munad. Rösti kuival pannil metspähklid, eemalda neilt kestad ja haki peeneks. Sega omavahel kuivained. Lisa hakitud pähklid ja nisujahuga  segatud kuivained banaani segu hulka.Jaga tainas muffinipanni pesadesse. Kui muffinipabereid ei soovi kasutada, siis võib eelnevalt muffinipanni pesad määrida toiduõliga kokku. Jaga tainas muffinipanni pesadesse ja küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit. Mina isiklikult armastan suuri muffineid ja täidan muffinipanni pesad ikka ääreni täis ja küpsetan neid ahjus veidikene kauem.
Glasuuri jaoks sulata vesivannil piimašokolaad ja kalla see muffinite peale. Muffineid võib kohe sööma asuda või oodata millal šokolaad tahaneb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar