reede, 18. mai 2012

Karamelline rabarberikook


Kalevi Vilma Juubeli tordipulber on tänuväärne leiutis, kuna tegemist on hea abimehega, kui on vaja valmis küpsetada kiiresti midagi maitsvat ja magusat. Maitsva küpsetise põhi jääb mõnusalt karamelline. Ja olgem ausad, ühest tükist piisab täiesti. Retsepti avastasin toidutarest.

Põhi:
200 g võid
1 pakk (450 g) Juubeli tordipulbrit (Vilma)

Täidis:
500 g rabarbereid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli

Kate:
4 muna
2 dl suhkrut
50 g võid
1 dl vett
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit


Näpi või ja tordipulber ühtlaseks taignaks. Seejärel suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupanni põhja. Kuumuta ahi 175 kraadini.Tükelda rabarberid ja sega suhkru ning kaneeliga.Vala segu taignale.Katte jaoks vahusta munad ja suhkur.Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta.Vala segu munavahu hulka.Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa munavahu hulka.Vala rabarberitele ja küpseta 25 minutit. Lõika jahtunult ruutudeks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar