Vaja läheb:
300 g rabarbereid
1 dl suhkrut
200 ml rõõska koort 35 %
2 munavalget
3 munakollast pluss 1 dl suhkrut
100 g kuivatatud aprikoose
Kui kasutada külmutatud rabarbereid, siis lasta neil veidikene sulada, eemalda ülieliigne vesi. Seejärel keeta rabarberid koos suhkruga potis tasasel tulel moosiks. Värsked ja noored tükeldatud rabarberid võib otse potti panna vähese vee ja suhkruga ja keeta moosiks. Lase rabarberimoosil jahtuda.
Vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta ka rõõsk koor ning sega omavahel kokku munakollasevaht, vahustatud rõõsk koor ja kõige lõpus munavalgevaht.
Lõika kuivatatud aprikoosid väikesteks kuubikuteks ja lisa needki vahu hulka. Kalla segu väikestesse vormidesse või ühte suurde kandilisse vormi. Aseta vorm(id) sügavkülma vähemalt 8 tunniks või kuni üleöö. Kasta vorm(id) korraks kuuma vette ja aseta serveerimisalusele. Suure vormi puhul tuleks parfee lõigata viiludeks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar