Vaja läheb:
3 munavalget
70 g peensuhkrut
70 g värvilist tuhksuhkrut (või tavalist)
Dippimiseks
100 g tumedat tempereeritud šokolaadi
Kokku tuleb sellest kogusest umbes 40 beseeküpsist
Kuumuta ahi 110 kraadini ja vooderda küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Pane munavalged kaussi ja alusta mikseriga aeglasel kiirusel vahustamist. Lisa vähehaaval peensuhkur ja suurenda mikseri kiirust. Vahusta munavalged teravate tippudega vahuks. Sega ettevaatlikult hulka tuhksuhkur. Tõsta beseetaigen pritskotti, lõika koti otsa auk ja pigista ahjuplaadile mütsikesed umbes 1 cm vahedega. Kuna minul kogu beseetaigen ühele plaadile ei mahtunud, võtsin abiks ka ühe suure kandilise vormi, kuhu asetada beseemütsikesed. Küpseta ahjus 1,5 tundi, poole küpsemisaja pealt keera kuumus miinimumile. Lase küpsistel avatud uksega ahjus jahtuda.
Dippimiseks kasta beseeküpsiste põhjad tempereeritud šokolaadi sisse ja lase šokolaadil taheneda. Seejärel võib koos sõpradega maiustama asuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar