Vaja läheb:
2 l piima (3,5%)
66 ml sidrunimahla
2 tl soola
Vala piim paksupõhjalisse potti, kuumuta keemiseni pidevalt segades, et piim põhja ei kõrbeks, maitsesta soolaga. Lisa sidrunimahl ja lülita kuumus välja. Piim hakkab kohe kalgenduma, sega puulusikaga. Täielik kalgendumine võtab paar minutit aega, tulemuseks on tükki läinud piim koos selge kollase vedeliku ehk vadakuga.
Võta pott tulelt ja vala mass ettevalmistatud sõelale, mis on kaetud marliga. India kokk loputas veel juustumassi vee alt läbi, et vabaneda hapukast sidrunimaitsest. Pinguta marlit, et eralduks üleliigne vedelik. Mähi marli ilusti juustu ümber. Edasi oleneb kõik sellest millist toodet soovitakse. Mina jätsin juustu üleööks vajutuse alla, kes aga soovib pehmemat juustu, siis piisab ka sellest, kui juust on 7-10 minutit vajutuse all.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar