pühapäev, 17. juuli 2011

Kohupiima-tiramisu





Kerge vaevaga valmiv tiramisu, mis pole just originaalretsept, kuid siiski maitseb see väga hästi. Biskviitküpsised valmistasin ise, kuid kes soovib vähem vaeva näha, siis poes on need täitsa olemas.
  • Tiramisu valmistamiseks läheb vaja :
300 g biskviitküpsiseid
400 g kohupiimapastat
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl vahukoort
Immutamiseks:
3 dl kanget musta kohvi ( sobiv on 3 spl kohvi 3 dl vee kohta)
paar tilka mandliessentsi
Vahusta vahukoor. Sega omavahel kohupiim, tuhksuhkur, vanillsuhkur ja vahukoor. Valmista kange kohv ja sega paari tilga mandliessentsiga. Tõsta neljandik kohupiimasegust kausi põhja. Leota peotäis küpsiseid kohvisegus ja lao kohupiimasegule. Määri peale uus kiht kohupiimasegu. Tee nii mitu kihti, kuniks jätkub küpsiseid ja kreemi. Kata kauss toidukilega ja hoia külmas 1 tund kuni üleöö. Enne serveerimist puista peale kakaopulbrit. Samuti võib valmistamise käigus koogi sisse panna erinevaid marju vastavalt maitsele, et muuta tiramisu veelgi hõrgutavamaks.
  • Biskviitküpsiste retsept:
2 suurt muna
1 dl suhkrut
2 dl jahu
Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahu hulka sõelutud nisujahu ja sega õrnalt ühtlaseks tainaks. Pane küpsetuspaeriga kaetud ahjuplaadile umbes supilusika täis tainast ühe küpsise kohta. Jäta piisavad vahed, muidu küpsevad küpsised ahjus kokku. Küpseta keskmisel siinil 225 kraadi juures 5-7 minutit ehk helepruuniks. Lase täielikult jahtuda ning eemalda siis küpsised paberi küljest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar