esmaspäev, 11. juuli 2011

Kohupiimatort valge šokolaadiga



Lihtsasti valmistatav tort, mis ei nõua väga palju aega. Sobib ideaalselt suviseks maiuseks, kuna tort ei vaja ahjus küpsetamist ja pealegi maitseb see oivaliselt.

Põhi:

150 g küpsiseid (nt Selga)

50 g võid

Täidis:

400 g kohupiimapastat

300 g valget šokolaadi

2 dl vahukoort

1 tl vanillisuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu vooderdatud 20 cm läbimõõduga vormi põhja. Täidise valmistamiseks tükelda šokolaad ja sulata paksupõhjalises potis nõrgal kuumusel. Vahusta vahukoor, sega kohupiima, vanillsuhkru ja sulatatud šokolaadiga. Vala segu vormi ja hoia külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Kunista vastavalt enda maitsele.

2 kommentaari:

  1. Kas sa selle koogi puhul želatiini ei kasutanudki?

    VastaKustuta
  2. želatiini kasutamine pole selle koogi puhul vajalik, kuna sulatatud valge šokolaad ise muudab koogi tahkemaks ;)

    VastaKustuta