teisipäev, 18. oktoober 2011

Yorkshire´i puding


Nime järgi otsustades oleks nagu tegu mingi raske pudinguga, ja tundub, et tegu oleks magusa asjaga. Kuid ei seda ega teist. Tegemist on tegelikult väga lihtsa soolase ampsuga, mille päritolumaaks on Inglismaa. Üllatav on see, et põhimõtteliselt on tegu pannkoogitainaga, mis pannakse rasvaga määritud vormi, kus see tainas kerkib ahju soojuse mõjul ilusaks ja kohevaks. Need koogikesed sobivad hästi suupistelauale. Traditsioonilselt serveeritakse neid nn koogikesi õhukese rostbiifiviiluga.
Retsepti allikaks raamat "Kokakunsti käsiraamat", mille autoriks on Joanna Farrow.

Vaja läheb:
125 g nisujahu
2 muna
3 dl piima
natuke soola
rasva, õli määrimiseks

Pane nisujahu kaussi ja tee keskele süvend. Löö munad süvendisse ja lisa natukene piima. Klopi munad ja piim vispliga segamini. Jätka klopimist, segades järk-järgult sisse ülejäänud piim. Maitsesta vähese soolaga. Kui kõik koostisained on segatud, peaks tainas olema ühtlaselt vedel nagu koor.
Määri näiteks muffinivormid õli või rasvaga. Aseta vorm 220 kraadisesse ahju, mis on eelkuumutatud, jäta vorm ahju 5 minutiks, kuni rasv on sulanud ja tuline. Võta vorm ahjust ja vala kohe tainas vormidesse. NB! Ära tainast vala vormi, nii et see hakkab juba üle äära minema, kuna ahjus hakkab tainas korralikult kerkima. Küpsetage pudingut 20-25 minutit 220 kraadises ahjus. Määri nn koogikestele peale näiteks toorjuustu ja raputa peale killuke Persillade maitseainet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar