pühapäev, 6. mai 2012

Maiasmokkade šokolaadikook

See retsept valmis seoses toidutare.ee Ritter Spordi šokolaadi retseptivõistlusega. Selles koogis on esindatud rohkelt šokolaadi ja samuti vahukommid. Kellele vahukommid ei meeldi, võib loomulikult need ära jätta või millegi muuga  asendada.
Positiivne on seegi, et kooki on väga lihtne valmistada.

Põhi:
180 g kandilisi küpsiseid
100 g võid
Täidis:
300 g Ritter Sport mandlitega šokolaadi
2 dl rõõska koort 35 %
2 munakollast
80 g vahukomme
Kate:
100 g valget Ritter Sport šokolaadi tervete metspähklitega
50 g vahukomme

Põhja valmistamiseks purusta küpsised. Sulata või ning sega see küpsiste hulka. Suru saadud segu 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Küpseta 180 kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise jaoks sulata vesivannil šokolaad. Kuumuta 35 % rõõsk koor keemiseni. Vahusta munakollased. Sega munavahu hulka kuum rõõsk koor. Lisa ka sulatatud mandlitega šokolaad. Tükelda vahukommid väiksemateks tükkideks ning aseta need küpsisepõhjale. Seejärel vala vahukommide peale šokolaadisegu. Lase koogil vähemalt tund aega külmikus taheneda.
Katte jaoks sulata vesivannil Ritter Sport valge šokolaad tervete metspähklitega.
Kalla sulatatud šokolaad koogi peale peene nirena. Tükelda vahukommid väiksemateks tükkideks ja aseta need valge šokolaadi peale. Lase koogil veel umbes tund aega taheneda ning seejärel võib juba koogiga maiustama hakata. Et kook paremini vormist välja tuleks, soovitan vormi korraks kuuma vette kasta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar