teisipäev, 28. august 2012

Pesto


Poes müüakse purkides ka pestot, kuid värskelt valmistatud pesto jääb poes müüdavatele pestodele alla kindla peale. Kõige lihtsam on segada pestot äsja keedetud pasta hulka ja nautida koos värskelt riivitud Parmesaniga, mõnus ja lihtne. Kuid ega pasta pole ainuke, millega pesto kokku sobib, pestot võib lisada salatitesse, segada koos  keedetud kartulitega või valmistada  sellest hoopis maitsvaid suupisteid veini kõrvale. Selleks on vaja ainult lehttaigent, pestokastet ja Parmesani juustu.
Vaja läheb:
1 pott värsket basiilikut
50 g kreeka pähkleid
50 g Parmesani juustu
1 küüslauguküüs
1,5 dl külmpressitud oliiviõli

Purusta saumikseriga küüslauk ja pähklid. Lisa hulka basiilikulehed ja jätka saumikseriga tööd. Lisa hulka värskelt riivitud Parmesani juust ja oliiviõli, seejärel sega mass ühtlaseks. Pane saadud pesto puhtasse purgikesse ja tasanda pesto pind, kalla peale oliiviõli, et pesto õhu käes ei tumeneks ja nii säilib pesto kauem, kui seda muidugi jätkub mitmeks korraks.


Ja siit ka üks lihtne salat, mille üheks koostisaineks on pesto.
Vaja läheb:
300 g kirsstomateid
200 g Feta juustu
3 sl pestot

Pese kirsstomatid, lõika Feta juust kuubikuteks ja sega omavahel kõik koostisained kokku. Nii lihtne see ongi, maitsev ja tervislik vahepala.

4 kommentaari:

  1. Nam, pestod on niii head ja oma valmistatud roheline kui ka punane pesto jäävad kindlalt alla poe omadele !

    VastaKustuta
  2. Tegelikult on nii naljakas lugeda lauset: Enda tehtud pesto jääb alla poe omale! See tähendab seda, et enda oma on kehvem. Kui tahate öelda, et oma pesto on parem, siis peab lause olema nii: Poes müüdav pesto jääb igas mõttes kodusele alla ehk siis kodune on parem. Iga parem asi on ju nn "kõrgem" ja halvem on "madalam".

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hehe, aitäh, mõte ja kirjapilt on totaalselt segamini läinud :D

      Kustuta