kolmapäev, 19. september 2012

Talveks purki letšot


Letšo on selline tore hoidis, mis koosneb tomatitest, paprikatest, porganditest jne, valik on suur ja lai, mida sinna letšo sisse parasjagu on panna köögiviljadest. Mina ise panin kõiki komponente suht silma järgi, kuid eks mingi ettekujutuse saan ikka anda, kui palju midagi letšo sisse läks. Letšot ise saab kasutada väga edukalt erinevates vormiroogades, samuti miks mitte lasanje ühe komponendida. Ja suppidesse sobib letšo ka ideaalselt, nii saab vähendada hiljem supi tegemise vaeva. Nii et tegu on igati tänuväärse möksiga.
Vaja läheb:
u 1 kilo tomateid
u 1 kilo paprikaid
800 g porgandeid
2 sibulat
soola
natukene suhkrut
1,5 sl õunaäädikat
toiduõli

Pese, puhasta ja koori porgandid, lõika ratasteks, kui poragndid on liiga suured siis võib poolrattad teha. Pese paprikad, puhasta seemnetest ja lõika ribadeks. Mugulsibul hakkida ka ribadeks. Tomatitele tee ristlõige ja aseta nad 15 sekundiks kuuma vette, seejärel eemalda tomatitelt nahk. Tomatid võib veidikene väiksemateks tükkideks lõigata.
Aja pannis õli kuumaks ja prae kõiki komponente eraldi, va tomateid. Kui kodus on aga hiigelpann, siis võib kõiki köögivilju koos ka praadida. Prae köögivilju kuni nad on muutunud pehmemaks, umbes 10-15 minutit.
Aseta kõik praetud köögiviljad  ja ka tomatid suuremasse potti ja hauta hästi tasasel tulel kaane alla umbes tund aega. Vahepeal haudumise käigus maitsesta soola, suhkru ja õunaäädikaga. Pane letšo otse kuumana puhastesse purkidesse ja sule ilusti kaaned.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar