esmaspäev, 10. september 2012

Tarretatud marmorkook marjadega



Kui aus olla, siis ma ei teagi, kust kohast see retsept pärineb. See oli lihtsalt mu märkmikusse kirjutatud ja tundus, et see retsept on proovimist väärt. Vahepeal ei olnud ma želatiiniga suur sõber, kuid nüüd tarretus kook ilusti, nii nagu peab. Mina kasutasin koogis vaarikaid, kuid võib kasutada ka muid marju, mis on just käepärast võtta. Samuti saab selles koogis ära kasutada külmutatud varianti marjadest.

Vaja läheb:
175 g kaeraküpsiseid
75 g  sulatatud võid
Valge šokolaaditäidis:
200 g valget šokolaadi
2 dl vahukoort
150 g kohupiimapastat
1 dl suhkrut
3 tl želatiinipulbrit
4 spl vett
Marjatäidis:
300 g vaarikaid või muid marju
1 dl suhkrut
2 dl vahukoort
150 g kohupiimapastat
4 tl želatiinipulbrit

Purusta küpsised ja sega hulka sulatatud või. Kata 26 cm läbimööduga koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu ühtlase kihina koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Valge šokolaaditäidise valmistamiseks pane želatiin 5 minutiks vette paisuma. Vahusta koor kergeks vahuks. Sulata valge šokolaad vesivannil. Sega sulatatud ja veidi jahtunud sulatatud šokolaad vahustatud koore  hulka ja seejärel vahusta tugevalt. Lisa hulka ka kohupiimapasta ja suhkur. Sulata želatiin veevannil ja lase veidikene jahtuda ja sega peene nirena täidisesse. Kalla täidis põhjale.
Marjatäidise jaoks kuumuta marjad koos suhkruga keemisega ja suru läbi sõela, lase jahtuda. Vahusta koor. Kuumuta 1 dl äsja pressitud marjamahla ja sulata selles želatiinipulber kogu aeg segades. Klopi želatiinilahus ja kohupiimapasta ülejäänud marjamahla hulka, lisa ka vahustatud koor.Vala vedel sõstratäidis vormi, sega noaga nii, et pinnal oleks näha mõlemad täidised. Minul miskipärast väga marmormuster välja ei tulnud vaid kaks täidist segunesid omavahel üheks.
Lase koogil külmkapis tarduda vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Kaunista kook vastavalt enda silma järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar