neljapäev, 4. juuli 2013

Jäätisetort



Suvisel ajal on kindlasti paljud toimetuse käsil , seetõttu pakun välja ühe lihtsa ja kiire tordi retsepti. Idee leidsin raamatust nimega "Kuldne kokaraamat" Schwartzwaldi jäätisetordi nime alt, kuid tegin ka enda poolt paar muudatust. See tort sobib hästi suviseks maiuseks.

Vaja läheb:
Põhjaks:
180 g šokolaadiküpsiseid
60 g sulatatud võid
Täidiseks:
1 l šokolaadijäätist
200 g hapukaid marju nt kirsse
Katteks:
200 ml rõõska koort 35%
2 spl suhkrut
Kaunistuseks:
50 g  tumedat šokolaadi

Esmalt lase jäätisel toatemperatuuril 10 minutit sulada.
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Aseta peale marjad, seejärel kalla vormi jäätis, silu pind ühtlaseks, kata vorm toidukilega ja pane tort umbes kaheks tunniks jääkambrisse.
Vahusta rõõsk koor koos suhkruga, võta tort jääkambrist välja ja kata tordi pind ja küljed vahukoorega. Aseta tort jälle külma umbes 2 tunniks.
Tordi kaunistamiseks sulata vesivannil tume šokolaad, tee küpsetuspaberist tuutu, aseta sinna sulatatud šokolaad ja kaunista tordi pind, lase šokolaadil tahkuda.
 Mina kasutasin tordi kaunistamiseks ka šokolaadist lehti. Selleks võtsin melissilehed (sobivad ka muud mitte mürgise taime lehed) ja katsin sulatatud šokolaadi pintsli abiga lehtedele ning asetasin külma. Kui šokolaad on juba tahke, võib eemaldada lehtedelt šokolaadi ja asuda torti kaunistama.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar