neljapäev, 24. november 2011

Kõrvitsamuffinid


Kõrvits on juba päris palju kasutust leidnud soolastes kui ka magusates toitudes. Ise pole kunagi kõrvitsat kuskil magusas küpsetises kasutanud, kuid nüüd avanes minul samuti võimalus. Ma ei pidanud pettuma. Peab ütlema, et need muffinid on täis jõuluhõngu ja erilist maitset.

Vaja läheb :
150 g võid
4 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl suhkrut
2 muna
300 g puhastatud kõrvitsat
4 spl kohvi- või vahukoort
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl jahvatatud kaneeli
2 spl suhkrut
1 tl kuivatatud ingverit või umbes 2 cm ingverijuurt
natuke värskelt riivitud muskaatpähklit

Tee puhastatud kõrvitsast väikesed kuubikud ja kuumuta neid kastrulis, võib lisada ka natukene vett, et kõrvitsakuubikud kastruli külge ei kõrbeks. Lase kuubikutel haududa, kuni nad on pehmed. Lisa kõrvitsate hulka puhastatud ja riivitud ingver. (Kui kasutad kuivatud ingverit, siis lisa see kõrvitsatesse, kui tuleb lisada ka teised maitseained). Kuumuta veel umbes 5 min, et ingver saaks pehmeks. Püreesta kõrvits, lisa püree hulka koor, kaneel, suhkur, (kuivatatud ingver), natukene riivitud muskaatpähklit.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu küpsetuspulber ning sool. Lisa munavahu hulka jahu, seejärel kõrvitsapüree. Sega tainas ühtlaseks ja jaota muffinivormidesse. Antud kogusest saab 12 muffinit, kui vormid täita ääreni, siis saab suuremad ja uhkemad muffinid. Küpseta muffineid 200 kraadises ahjus 15- 20 minutit. Seejärel võib alata maiustamine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar