laupäev, 3. detsember 2011

Šokolaadirosina-banaanikeeks


Banaanid teevad selle keeksi eriti mahlaseks ja heaks. Mina kasutasin šokolaadirosinate asemel šokolaadis metspähkleid, mis muutsid keeksi veelgi hõrgutavamaks. Retsepti allikaks on raamat "Kelmikad keeksid".

Vaja läheb:
100 g võid
3 dl suhkrut
3 dl jahu
2 muna
1 tl soodat
3 küpset banaani
0,5 dl vahukoort
150 g šokolaadirosinaid või šokolaadis metspähkleid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, ise pidevalt edasi vahustades. Sõelu juurde omavahel segatud kuivad ained. Lisa püreestatud banaanid, vahustamata koor ja šokolaadirosinad või hoopis šokolaadis metspäklid. Sega ühtlaseks tainaks ning vala võitatud ja riivsaiaga ülepuisatud keeksivormi. Küpseta 150 kraadises ahjus 1 tund. Kontrolli küpsust tikuga. Lase keeksil veerand tundi vormis jahtuda ja kummuta siis välja.Kes soovib keeksii veelgi uhkemaks teha, võib selle kaunistada mõne meelepärase glasuuri või lihtsalt sulatatud šokolaadiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar