neljapäev, 29. märts 2012

Porgandikook


Üks mõnus porgandine kook teeb päeva rõõmsamaks, sest kook ise on juba sellist värvi, et kohe tahaks süüa ühe tükikese seda. Kasutasin koogis ka veidikene hakitud suhkrustatud ingverit. Poes pakis tundus see väga ahvatlev, kuid mina seda niisama süüa ei saanud, liiga tuline minu jaoks, kuid koogi sisse passib hästi.

Vaja läheb:
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
3 tl kaneeli
4 dl riivitud porgandit
150 g võid
100 g sarapuupähkleid
Suhkrustatud ingverit
Kate:
200 g maitsestamata toorjuustu
100 g valget šokolaadi

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuiv-ja maitseained. Lisa munavahule vaheldumisi kuivainesegu, peene riiviga riivitud porgandid ja sulatatud või ning sega ühtlaseks. Rösti kuival pannil sarapuupähklid, eemalda nende kestad ning haki peeneks. Soovi korral võib taina sisse hakkida ka veidikene suhkrustatud ingverit. Vooderda kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga, vala tainas plaadile. Võib kasutada ka 26 cm koogivormi. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 30-40 minutit. Lase koogil jahtuda. Katte jaoks sulata valge šokolaad vesivannil, sega mikserdatud toorjuustu hulka. Laota kate jahtunud koogile ja pane tunniks külma. Serveerimisel lõika kook ruutudeks ja soovi korral kaunista sarapuupähklitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar