teisipäev, 12. juuni 2012
Šokolaadi-kohupiimakook
Tegemist on väga hõrgu koogiga, mille koostisesse kuulub ka kakaomaitseline kondenspiim, üldse on kondenspiim muutunud juba minu salajaseks patuks koos küpsiste või pannkookidega. Kooki on väga lihtne valmistada, tuleb ainult koostiasained omavahel kokku segada ja seejärel ahju pista. Kõige paremini maitseb kook jahtunult nagu kohupiimakookidel ikka kombeks.
Vaja läheb:
300 g kohupiima
300 g kakaomaitselist kondenspiima
100 g tumedat šokolaadi
2 munakollast
2 munavalget
1 dl jahu
1 sl suhkrut
võid vormi määrimiseks
Mikserda kohupiim ja kondenspiim ühtlaseks massiks. Lisa suhkur ja munakollased, sega. Seejärel sõelu hulka nisujahu ja lisa ka taina hulka peeneks hakitud tumeda šokolaadi tükikesi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiimamassiga kokku. Määri koogivorm võiga, sobib hästi 24 cm läbimõõduga vorm. Vala tainas vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, seejärel alanda temperatuuri 160 kraadini ja küpseta veel 10 minutit.
Kaunista kook vastavalt enda maitsele ja serveeri jahtunult.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kui palju jahu?
VastaKustuta1 dl, on ju kirjas😊
Kustuta