teisipäev, 24. juuli 2012

Kukeseenepirukas



Metsas juba leidub õnneks kukeseeni, klassika on muidugi kukeseenekaste koos värskete keedetud kartulitega..mm. Mina otsustasin, et teen hoopis soolase piruka valmis. Kuna suvel on kiire ja muid tegemisi ning toimetusi ka, siis mõtlesin kasutada aja kokkuhoiu mõttes piruka põhjaks soolaseid küpsiseid. Pirukas sisaldab veel ohtralt juustu, mis meeldib mulle veel eriti.

Põhi:
150 g Tuci soolaseid küpsiseid
80 g sulatatud võid
Täidis:
300 g kukeseeni
110 g toorsuitsupeekonit
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
2 muna
200 g riivitud juustu
1 väike mugulsibul
soola, pipart
toiduõli

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga, suru küpsisesegu vormi põhja.
Täidise jaoks puhasta kukeseened , suuremad seened võib väiksemaks lõigata, haki sibul ja tükelda toorsuitsupeekon. Aja pannis õli kuumaks, lisa sinna kukeseened, kuumuta nii kaua kuni vesi on aurustunud. Lisa hakitud sibul ja peekon. Prae seni kuni sibul on muutunud klaasjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.
Sega omavahel kodujuust, munad, hapukoor ja riivitud juust, lisa hulka praetud kukeseened koos sibula ja peekoniga. Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta pirukat eelsoojendatud ahjus 30 minutit


5 kommentaari:

  1. Kuidas maitses?

    VastaKustuta
  2. Võib öelda, et tegemist on väga hea soolase suutäiega. See pirukas on ideaalne pikniku kaaslane. Sobib ka koos värske salatiga lihtsalt õhtusöögiks.

    VastaKustuta
  3. Superhea pirukas,sõime soojana,mõnus salat kõrvale,tänud retsepti eest:)

    VastaKustuta
  4. Aga palun, tore on teada, et pirukas maitses ikka hästi :P

    VastaKustuta
  5. Kuna parasjagu olid käepärast soolaseened ja kannatust jäi nende leotamisel väheks, tuli pirukas üsna soolane (ma soola ei lisanud). Avastasin, et väga maitsev on, kui panna peale hapukoort ja tilli (sügavkülmast). Nii kuumalt kui külmalt. Mõte, et oleme mehega kahekesi ja pirukat jätkub pikemaks ajaks, ostutus absoluutselt valeks. Suurepärane pirukas! Vahelduse mõttes oli huvitav põhi küpsistest teha.

    VastaKustuta