pühapäev, 8. juuli 2012

Vanilli-kohupiimasaiad


Suvi on küll aeg, kui süüakse kergemaid toite, kuid mina mõtlesin, et küpsetan valmis hoopis saiakesed. Ega saiakesed figuurile hästi ei mõju, kuid juhtub harva, kui ma võtan ette saiakeste valmistamise, nii et pole ehk väga hullu. Retsepti idee leidsin Selveri retseptilisast.

Vaja läheb:
2,5 dl piima
25 g pärmi
2 dl +5-6 dl nisujahu
1 muna
0,75 dl suhkrut
1 tl  jahvatatud kardemoni
1 tl soola
75 g toasooja võid
Täidis:
75 g toasooja võid
1 pakk vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
400 g kohupiima
1,5 dl suhkrut
Määrimiseks:
1 muna

Võta kõik ained toatemperatuurile tund enne valmistamist. Sulata pärm väheses käesoojas piimas. Lisa ülejäänud piim ja 2 dl nisujahu, sega ühtlaseks. Tõsta tainakauss kuuma veevanni peale ja kata rätikuga. Kui 10 minuti pärast on juuretis mullitama hakanud sega hulka muna, suhkur ja maitseained. Sõtku osade kaupa  hulka ka ülejäänud nisujahu, kuni tainas lööb seinte küljest lahti. Sega hulka toasoe või ja sõtku ühtlaseks tainaks. Kummuta taians jahuga ülepuistatud lauale ja rulli poole cm paksuseks tainaks. Jaga tainas 6x6 cm suurusteks tükkideks. Tõsta nelinurgad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või hoopis muffinivormidesse, kata rätikuga. Lase kerkida umbes pool tundi soojas.
Täidise tegemiseks vahusta toasooja või hulka ülejäänud täidiseained.
Jaga täidis taina peale, umbes 1,5 spl täidist saiakese kohta. Näpi tainanurgad keskelt kokku, määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 225 kraadises ahjus 8-10 minutit või kuni saiakesed on pealt kaunilt kuldkollase värvuse saavutanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar