Teisipäev, 23. oktoober 2012

Halvaakook


Lihtsatest  koostisainetest saab valmis küpsetada maitsva koogi. Halvaa annab koogile juurde huvitavat maitset. Soovitan kooki süüa siis, kui see on veel soe. Eriti maitsev saab koos vaniljejäätisega, mille peale on omakorda puistatud halvaapuru.

Vaja läheb:
150 g võid
1 dl suhkrut
3 muna
1 dl piima või rõõska koort 10 %
200 g halvaad vanilli maitsega
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Haki halvaa peeneks. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Sega  vaheldumisi muna-võivahu hulka jahu ja piima või rõõska koort, lisa halvaapuru ja kaneel, sega läbi.
Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja (20 cm läbimõõduga). Küpseta kooki eelsoojendatud 180 kraadises ahjus 45 minutit või kuni kook on pealt kuldkollane ja koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar