pühapäev, 30. detsember 2012

Rosolje vürtsikiluga


Traditsiooniliselt on rosolje üheks komponendiks heeringas, kuid heeringas mulle väga ei meeldi. Mõtlesin, et proovin hoopis, kuidas salat mekib vürtsikiluga ja võib tõdeda, et paremini kui heeringaga, asi on muidugi maitses. Ja veel,  kes üldse heeringast või kilust lugu ei pea, võivad selle salatist välja jätta. Igatahes võib kindel olla, et see salat sobib heaks kaaslaseks peolauale.
Salati tegemiseks annan umbkaudsed kaalud, kastme valmistamisel võib alati lisada juurde hapukoort või majoneesi, kui salat kipub jääma kuiva võitu.
Vaja läheb:
400 g keedetud peeti
300 g keedetud kartuleid
200 g keedetud porgandit
3 keedetud muna
2 hapukurki
250 g puhastatud vürtsikilu
1 väike sibul
Kaste:
400 g hapukoort
200 g majoneesi
soola
1 spl sinepit
natukene suhkrut

Lõika kõik salati jaoks vajaminevad komponendid väikesteks kuubikuteks, sibul haki hästi peeneks. Sega omavahel kokku kastme komponendid, vajadusel maitsesta veel. Sega tükeldatud ained kastmega läbi ja lase salatil paar tundi külmas maitsestuda.
Salati kaunistamiseks võib kasutada keedetud peedist tehtud roose, keedetud muna viile ja mingit rohelist maitsetaime ja seejärel ongi rosolje serveerimiseks ja söömiseks valmis.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar