reede, 14. veebruar 2014

Heleroosa unistus ehk õhkõrnad beseeküpsised

Ja käes ongi tore päev nimega sõbrapäev. Soovin ka enda poolt kõigile head sõbrapäeva, kindlasti on see magus ja täis üllatusi. Mina sain valmis beseeküpsised, mis sobivad tänasesse päeva oivaliselt. Et beseed oleksid ikka ilusad roosad ja rõõsad, kasutasin mina roosat tuhksuhkrut. Kuid sobib ka mõni meelepärane toiduvärv või siis see üldse ära jätta, igatahes maitse on ikka hea.

Vaja läheb:
3 munavalget
70 g peensuhkrut
70 g värvilist tuhksuhkrut (või tavalist)
Dippimiseks
100 g tumedat tempereeritud šokolaadi

Kokku tuleb sellest kogusest umbes 40 beseeküpsist

Kuumuta ahi 110 kraadini ja vooderda küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Pane munavalged kaussi ja alusta mikseriga aeglasel kiirusel vahustamist. Lisa vähehaaval peensuhkur ja suurenda mikseri kiirust. Vahusta munavalged teravate tippudega vahuks. Sega ettevaatlikult hulka tuhksuhkur. Tõsta beseetaigen pritskotti, lõika koti otsa auk ja pigista ahjuplaadile mütsikesed umbes 1 cm vahedega. Kuna minul kogu beseetaigen ühele plaadile ei mahtunud, võtsin abiks ka ühe suure kandilise vormi, kuhu asetada beseemütsikesed. Küpseta ahjus 1,5 tundi, poole küpsemisaja pealt keera kuumus miinimumile. Lase küpsistel avatud uksega ahjus jahtuda.
Dippimiseks kasta beseeküpsiste põhjad tempereeritud šokolaadi sisse ja lase šokolaadil taheneda. Seejärel võib koos sõpradega maiustama asuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar