esmaspäev, 22. august 2011

Kihiline õunakook vaniljekreemiga



Nonii, proovisin ka seda õunakooki, mille ma leidsin siit blogist. Kommentaaridest lugesin, et õunad võivad muuta koogitaigna liiga nätskeks, seega vähendasin õunte kogust ja hoopis riivisin peene riiviga õunad taigna sisse. Minul tuli koogipõhi välja, ei jäänud nätske ega midagi, samuti oli kerge lõigata kooki pooleks. Arvan, et õunad võiks isegi taigna seest ära jätta ja täidisesse lisada hoopis kirsse või muid marju.

Koogi küpsetamiseks läheb vaja:
3,5 dl jahu
2 dl suhkrut
125 g sulatatud võid
2 muna
1 dl leiget kanget kohvi
3 spl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
2 õuna
kohvi immutamiseks

Mõnusaks täidiseks:

100 g sulatatud võid
200 g teralist kohupiima
250 g hapukoort
30 g vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
50 g suhkrut

Glasuuriks:
100 g sulatatud šokolaadi

Sega omavahel kuivained. Lisa segades juurde sulatatud või ja munad. Seejärel vala juurde kohvi. Kõige viimasena sega taignasse kooritud ja riivtud õunad. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures 40 minutit. Lase koogil jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega kõik täidise-ained omavahel. Lõika jahtunud kook pooleks, immuta kohviga ning määri koogipõhja peale täidis. Kata teise koogipoolega. Aseta kook vähemalt paariks tunniks tahenema. Kõige krooniks kaunista kook enne serveerimist sulatatud šokolaadiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar