teisipäev, 2. august 2011

Kukeseenepelmeenid


Järjekordselt valmistasin midagi kukeseentest. Seekord katsetasin pelmeenide tegemist.Hea idee sain selleks perenaise kodulehelt. Retseptis tegin väikesed muudatused. Peaks ütlema, et esimese korra kohta tulid üllatavalt maitsvad pelmeenid.

Tainas
2 dl jahu
1 muna
0,5 dl vett
Persillade maitseainet

Täidis:
300 g kukeseeni
1 väike sibul
60 g juustu
soola ja pipart
võid praadimiseks

Sega kokku kõik tainaained ja sõtku ühtlane elastne tainas. Kui vaja, lisa jahu või vett. Pane tainas 20-30 min külma.
Pane pannile tükeldatud kukeseened ja kuumuta vesi välja, lisa või ja tükeldatud sibul. Maitseta soola ja pipraga. Sega praetud seened juustuga.
Rulli tainas lahti, võimalikult õhukeseks. Lõika klaasi või tassi või piparkoogivormiga umbes 10-cm läbimõõduga kettad. Pane ketaste keskele u. 1,5 tl täidist ja suru servad tugevasti kinni. Kasutasin ka kahvlit, et servad paremini kinni jääksid. Keeda pelmeene 2 liitris keevas vees umbes 2-3 minutit.
Ise ma pelmeenidele kastet peale ei teinud, vaid praadsin neid veel korraks pannil ja serveerisin koos hapukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar