teisipäev, 17. jaanuar 2012

Lasanje



Mmm lasanje on ütlemata hea roog, seda võiks ikka väga palju süüa nagu Garfield. Tegelikult on lasanje valmistamine ülimalt lihtne, lihtsalt hakklihasegu vajab kaua haudumist ja lasanje ise tahab ahjus soojuse mõjul valmida.

Vaja läheb:
Lasanjeplaate

Valge kaste:
60 g nisjahu
60 g võid
1 l piima
soola
jahvatatud musta pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit

Hakklihasegu:
500 g hakkliha
2 porgandit
1 sibul
1 küüslauguküüs
800 g purustatud tomateid
500 g juustu
soola
jahvatatud musta pipart
suhkrut

Valge kastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja sega potis vispliga korralikult läbi. Kuumuta keskmisel kuumusel ning lisa pool piimakogusest. Sega korralikult läbi, kui kaste hakkab paksenema, siis lisa ülejäänud piimakogus. Maitsesta kaste, lase keema tõusta ja lase valmis kastmel jahtuda.
Hakklihaegu jaoks puhasta köögiviljad. Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja haki küüslauk peeneks. Riivi puhastatud porgandid jämeda riiviga. Prae hakkliha pannil pruuniks. Tõsta ettevalmistatud komponendid pannile hakkliha juurde, vala peale tomatikonserv ja natukene vett. Lase kaane all haududa 1,5 tundi. Seejärel maitsesta.

Lasanje:
Küpsetusvorm vooderda küpsetuspaberiga. Lao üks kiht lasanjeplaate võiga määritud küpsetuspaberile. Määri peale valge kaste ning seejärel hakkliha kaste, puista üle riivitud eesti juustuga. Pane uus kiht lasanjeplaate ja korda tegevust. Tee sel viisil nii mitu kihti, kui kastmest jätkub. Viimane plaadikiht kata valge kastmega ja raputa üle riivitud juustuga. Küpseta lasanjet 180 kraadises ahjus 20-30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar