teisipäev, 24. jaanuar 2012

Tervislik odrajahukarask

Odrajahust küpsetatud karask oli au sees juba vanade eestlaste seas. Ka tänapäeval kõlbab veel karaskit küpsetada, kuna seda on lihtne valmistada ja taina sisse võib lisada erinevaid komponente. Soe karask maitseb kõige paremini killukese võiga. Samuti võib karaskit serveerida munavõiga või miks ka mitte mõne meelepärase moosiga.

Vaja läheb:
125 g kohupiima
2,5 dl piima
2,5 dl odrajahu
1 dl nisujahu
1 muna
50 g võid
50 g seemnete segu(nt päevalille ja- kõrvitsaseemneid)
1 spl suhkrut
1 tl soola
0,5 tl söögisoodat

Sega kohupiim muna, piima, soola ja suhkruga. Lisa sulatatud või ja soodaga segatud jahud ning seemned. Sega tainas ühtlaseks ja vala see võiga määritud vormi või plaadile. Ise kasutasin pikliku keeksivormi selleks. Küpseta karaskit 180 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Serveeri maitsvat karaskit soojalt.

2 kommentaari:

  1. Tere, leidsin Sinu blogist ahvatleva, meelepärase karaski retsepti, homme hommikul läheb siis küpsetamiseks. Ta paistab Sul selline hää, kohev ja niiske olevat:-) Parimat! Kristi

    VastaKustuta
  2. Loodan, et karask kukub hästi välja ;D

    VastaKustuta