esmaspäev, 2. jaanuar 2012

Šokolaadine juustukook




Ja käes ongi uus aasta, mis tuli suure paugu ja mürtsuga. Soovin kõikidele maitseterohket ja meeleolukat uut aastat ! Ühtegi sündmust ei saaks tähistamata jätta ilma magusata. Sellel korral tegin juustukooki, mis ei vaja ahjus küpsetamist. Kook on ise üsna toekas ja vägagi maitsev.

Vaja läheb:
200 g piparkooke
60 g võid
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
150 g tumedat šokolaadi metspähklitega
150 g valget Toblerone šokolaadi
2 dl hapukoort

Põhja jaoks purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Saadud mass suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (20-22 cm).
Täidise tegemiseks pane 200 g toorjuustu ühte kaussi ja ülejäänud 200 g teise kaussi. Sega mõlemad toorjuustud hapukoorega (200 g kohta 1 dl hapukoort). Sulata vesivannil tume šokolaad ja sega toorjuustu hulka. Sulata vesivannil ka valge šokolaad ja sega ülejäänud toorjuustu hulka. Kalla tumeda šokolaadi segu vormi põhja ja seejärel kata valge šokolaadi seguga. Aseta kook paarik tunniks külma ja enne serveerimist kaunista vastavalt maitsele. Mina kaunistasin koogi granaatõunaseemnetega, mis annavad koogile rohkem pidulikkust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar