reede, 22. juuni 2012

Mandlised rabarberimuffinid


Tundub, et mina olen ikka veel rabarberite lainel. Seekord sai valmis küpsetatud muffinid, mis maitsevad väga hästi, kui nad on otse ahjust tulnud. Need muffinid püsivad veel järgmisel päevalgi mahlastena, tavaliselt kipuvad muffinid juba üsna ruttu kuivaks minema. Kogusest peaks saama 12 muffinit, aga minule meeldib, kui muffinitel on uhke ja suur mütsike peas, siis saab kogusest umbes 9 muffinit.

Vaja läheb:
4 dl nisujahu
2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
100 g mandlilaaste
2 muna
1 dl piima
100 g sulatatud võid
1 priskem rabarberivars

Sega omavahel kuivained. Klopi lahti muna, lisa piim ja sulatatud või. Vala munasegu kuivainete hulka. Koori ja puhasta rabarber, lõika väiksemateks kuubikuteks ja seejärel sega taina hulka. Jaga tainas muffnivormidesse ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.

2 kommentaari:

  1. Kas tõesti on soola 0,5 dl?

    VastaKustuta
  2. Kindlasti mitte, 0,5 tl soola on õige kogus. Tänud :)

    VastaKustuta