reede, 20. aprill 2012

Karamelline banaanipirukas




Banaanid ja karamell sobivad omavahel ideaalselt kokku. Selleks puhuks valmistasin piruka, kus banaanid ladusin põhja ja kallasin nad üle maitsva karamellkastmega, mille valmistasin ise suhkrust, võist ja vahukoorest. Piruka kõrvale võib veel pakkuda vahustatud vahukoort või hoopis vaniljejäätist, mis muudab selle karamellise banaanipiruka veelgi hõrgutavamaks.

Põhi:
2,5 dl nisujahu
0,5 dl suhkrut
75 g võid
1 muna
1 spl külma vett

Täidis:
60 g võid
1 dl suhkrut
1 dl vahukoort
2 banaani

Põhja jaoks sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Lisa muna ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 20 cm koogivorm küpetuspaberiga (või veel parem- kasuta pirukavormi). Suru saadud tainas koogivormi põhja ja äärtele. Äärte toestuseks kasuta fooliumit, muidu eelküpsemisel ahjus vajuvad ääred alla. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus u 10 minutit.
Sulata potis või, lisa suhkur. Kuumuta segu umbes 5 minutit kuni see karamellistub. Lisa vahukoor ja kuumuta veel umbes 5 minutit. Koori ja poolita banaanid pikuti pooleks ning seejärel veel pooleks (ühest banaanist peaks saama 4 poolikut banaani).
Võta eelküpsetatud põhi ahjust välja, laota põhja banaanid ning seejärel vala banaanid üle mõnusa karamellkastmega. Küpseta pirukat 30 minutit 200 kraadises ahjus.
Naudi pirukat soojalt koos külma vaniljejäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar