teisipäev, 17. aprill 2012

Riisi-kohupiimavorm kisselliga


Riisi-kohupiimavorm koos kisselliga on lihtne ja maitsev magustoit. Kui alles on jäänud riisiputru, siis tasuks kindlasti seda magustoitu teha, raisku ei saa midagi ju lasta. Mina lisasin keedetud riisipudrule ühe suure purustatud banaani, mis annab magustoidule juurde veidikene banaanist mekki.

Riisi-kohupiimavorm:

1 dl pudruriisi
400 ml vett
1 dl piima
1 suur või 2 väiksemat banaani
2 dl suhkrut
400 g kohupiima
3 muna
100 g hapukoort
1 spl võid vormi määrimiseks

Pane pudruriis keevasse vette, kui riis on poolpehme lisa piim ja keeda puder valmis. Püreesta kahvliga banaan ja lisa see riisipudru hulka. Lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga, lisa koos kohupiima ja hapukoorega jahtunud riisipudru hulka. Sega läbi ja tõsta segu eelnevalt võiga määritud vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni vorm on pealt kaunilt kuldkollane. Serveeri jahtunult koos kisseliga.

Marjakissell:
200g külmutatud marju
500 ml vett
1 spl kartulitärklist
suhkrut

Pane vesi keema ja lisa sinna sisse külmutatud marjad, lase vesi korraks keema ja eemalda siis tulelt. Kurna vedelik läbi sõela teise potti. Sõelale jäänud marjadest pigista välja kõik vedelik, kestad ja seemned võib ära visata. Seejärel lase vedelik uuesti keema tõusta, lisa maitse järgi suhkrut. Sega 1 spl kartulitärliklist vähese külma veega ja lisa see vedeliku hulka pidevalt segades keemiseni. Eemalda kissell tulelt ja lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar