neljapäev, 12. aprill 2012

Ahjusoe šokolaadikook


Inspiratsiooni šokolaadikoogikeste küpsetamiseks sain siit. Kui aga tuleb suur magusaisu, siis soovitan kindlasti neid koogikesi teha, sest üldiselt on selleks vajaminevad asjad alati olemas. No ja eks šokohoolikutel ole ikka väike šokolaadi tagavara kuskil kapis peidus. Parema maitseelamuse jaoks soovitan kooki serveerida koos vaniljejäätise ja marjadega. Natukene kahju on mul sellest, et ma küpsetasin koogikesi liiga kaua ja seest ei jäänud nad nii vedelad. Aga mis siin ikka, kui endal nii head ei tule, siis tuleb külastada kohvikut nimega Boheem, sealt saab väga head sooja šokolaadikooki, mis üllatab oma hõrgu sisuga.

Vaja läheb :
100 g tumedat šokolaadi
2 muna
3 spl suhkrut
20 g nisujahu
50 g võid


Serveerimiseks: vaniljejäätist või vahukoort, meelepäraseid marju

Sulata šokolaad vesivannil koos võiga. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased koos suhkruga. Munavalged vahusta eraldi tugevaks vahuks. Seejärel sega omavahel kokku sulatatud šokolaad, vahustatud munakollased-ja valged. Kõige lõpus lisa hulka nisujahu ja sega tainas ühtlaseks. Taigen vala muffinivormi õõnsustesse. Antud kogusest saab 4 koogikest. Küpseta 200 kraadises ahjus 7 minutit.
Serveeri ahjusooje koogikesi vanljejäätise või vahukoorega. Kõrvale paku veel marju, suvisel ajal värskeid, muul ajal võib külmutatud marjadest ja suhkrust valmis keeta marjakastme.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar