neljapäev, 1. märts 2012

Apelsinikeeks šokolaadiga


Plirts, plärts ja käes ongi 1. märts. Kevadet on tunda juba õhus, kuid magusatest küpsetistest ei saa veel loobuda, kuigi ehk peaks ?! Tegin ühte maitsvat keeksi kus kaaslasteks sobivad omavahel hästi kokku apelsin ja šokolaad. Vanaema ütles, et temal tuli seda keeksi süües lausa nostalgia peale. Tema olevat nõuka-ajal Tallinnast sarnase maitsega keeksi ostnud, mujalt polnud seda saada. Ehk tuleb mõnel vanema generatsiooni esindajal samuti mingi tuttav maitse esile seda keeksi süües..

Vaja läheb:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
3,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g tumedat šokolaadi
0,5 dl värskelt pressitud apelsinimahla
1 spl apelsini riivitud koort

Kaunistuseks:
30 g tumedat šokolaadi
30 g valget šokolaadi

Vahusta toasoe või koos suhkruga. Lisa ükshaaval munad vahustamist jätkates. Sega omavahel kokku kuivained ja lisa vaheldumisi võivahu hulka koos aplesinimahlaga. Lisa ka tükeldatud šokolaad ja apelsini riivitud koor. Vala tainas küpsetuspaberiga voodertatud keeksivormi ja küpseta 185 kraadises ahjus 1 tund. Lase keeksil vormis 15 minutit jahtuda ja kummuta siis vormist välja.
Minul millegipärast küpses keeks pealt lõhki, ehk oli ahi liiga kuum..aga pole hullu, šokolaadiga saab keeksi ilusti ära kaunistada. Selleks tuleb sulatada tume šokolaad ja siis valge šokolaad, ningi seejärel niristada keeksile. Minu lihtne nipp on see, et võtan kilekoti, panen sinna vastava koguse šokolaadi, ning lasen tal kuumas vees sulada. Seejärel lõikan koti serva pisikese augu ja lasen šokolaadil niriseda keeksile.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar